Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Από τις 8 το πρωί έχει συγκεντρωθεί κόσμος έξω από το Εφετείο.

Kλειστή παραμένει η κάθοδος στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Λουκάρεως και οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο, λόγω της δίκης τυς Χρυσής Αυγής.

Η σημερινή δίκη πρόκειται να ξεκινήσει στις 9 το πρωί, στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Το δικαστήριο δεν δεσμεύεται από την ετυμηγορία των δικαστών που έκριναν την υπόθεση σε πρώτο βαθμό. Στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 50 κατηγορούμενοι. Η διευθυντική ομάδα της εγκληματικής κρατείται. Πρόκειται για τον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο και τους τους Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Άλλοι 11 πρώην βουλευτές έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι υποθέσεις που δικάζονται


Οι κατηγορίες αφορούν την δράση της Χρυσής Αυγής Πρόκειται για: τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την απόπειρα δολοφονίας Αιγύπτιου αλιεργάτη και τη συνολική δράση της Χρυσής Αυγής.

Σε συγκεντρώσεις σήμερα έξω από το Εφετείο έχουν καλέσει φορείς όπως: ΑΔΕΔΥ, ΕΣΗΕΑ, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, ΚΕΕΡΦΑ, Εργατικό Κέντρο Πειραιά καθώς και Λαυρίου, ΠΕΜΕΝ, Συνδικάτο Μετάλλου, φοιτητικές οργανώσεις.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.