Δίκη Χρυσής Αυγής – Μάγδα Φύσσα: «Η οργάνωση είχε κρατική ασυλία»

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Τη βεβαιότητα ότι υπήρχε «κρατική ασυλία» προς τη Χρυσή Αυγή εξέφρασε η Μάγδα Φύσσα στην κατάθεσή της στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Υπήρχε κρατική ασυλία σε μια τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση που κυκλοφορούσε ελεύθερα στους δρόμους και σκότωνε αθώους πολίτες» σχολίασε η Μάγδα Φύσσα.

«Οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν το απέτρεψαν, το βοήθησαν. Ένα μόνο έπρεπε να κάνουν, μια ασπίδα για να φύγουν τα παιδιά. Πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή και οι αστυνομικοί που ήταν εκείνο το βράδυ εκεί, ήταν ένα και το αυτό» ανέφερε η Μάγδα Φύσσα στη Δίκη.

Όπως είπε η κ. Φύσσα ο γιος της ήταν στοχοποιημένος από την Χρυσή Αυγή. «Ο Παύλος ήταν 34 χρονών. Σήμερα θα ήταν 43 και δεν τον άφησαν να ζήσει» κατέθεσε για να προσθέσει: «Ήταν αντιφασίστας, αλληλέγγυος, βοηθούσε όπου μπορούσε και χρειαζόταν. Ήταν ένας ενεργός πολίτης. Προφανώς ήταν στόχος από πριν. Το θέμα είναι η ταχύτητα. Πως έφτασε ένα ολόκληρο τάγμα σε δέκα λεπτά εκεί. Έχει σημασία στην οργάνωση, για αυτό τη λέμε εγκληματική οργάνωση. Έχει ιεραρχία, εκπαίδευση…».

Εισαγγελέας: Υπάρχει κάποιο στοιχείο ότι ήταν στόχος από πριν;

Μάρτυρας: Ναι μετά τις συλλήψεις, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, το λένε κατηγορούμενοι ότι “το ψάχναμε το μπαστάρδι, τώρα θα τραγουδάει στον παράδεισο”.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν έτρεξε να φύγει;

Μάρτυρας: Η αξιοπρέπεια του δεν του επέτρεψε να τρέξει αλλά ήθελε να σώσει και τα παιδιά. Πίστευε ότι θα τα βγάλει πέρα μαζί τους. Ήταν δυνατό παιδί. Δεν περίμενε βέβαια αυτό.

Εισαγγελέας: Είχε κάτι πάνω του που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο;

Μάρτυρας: Μόνο το τσαντάκι του. Ούτε η παρέα του είχε κάτι…

Αναφέρθηκε και στις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν από τους κατηγορούμενους για να ενημερώσουν για την επίθεση. «Αυτή είναι η ιεραρχία. Κανείς δεν κάνει τίποτα αν δεν πάρει εντολή από τον ανώτερο. Αφού είχε γίνει η δολοφονία ο Λαγός επικοινώνησε με το Μιχαλολιάκο» εξήγησε, με τον Ιω. Λαγό να κοιτάει ανέκφραστος τη μάρτυρα και να κρατά σημειώσεις.

Η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.