Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήθελαν να κάνουν κάτι και τους χαλούσαμε τα σχέδια», κατέθεσε αστυνομικός

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Με την κατάθεση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ, Γιώργου Ρώτα, που βρέθηκε τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έξω από την καφετέρια Κοράλι, συνεχίστηκε δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η διαδικασία έχει ανοίξει τον κύκλο των καταθέσεων εκείνων που είδαν όσα έγιναν το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013,

Ο κ. Ρώτας είναι ο δεύτερος από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκε στο βήμα, μετά την κατάθεση του φίλου του μουσικού, Παύλου Σεϊρλή.

Ο αστυνομικός μαζί με συναδέλφους του, μηχανές της ΔΙΑΣ, είχαν σπεύσει έξω από την καφετέρια με εντολή του κέντρου τους, όπου βρίσκονταν ήδη μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρωμένα. Οι συγκεντρωμένοι, κάποιοι οπλισμένοι με καδρόνια, υπερτερούσαν αριθμητικά και οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να παρακολουθήσουν την κατάσταση.

Όπως είπε ο μάρτυρας, «οι ομάδες που μπορούν να αντιμετωπίσουν όχλο έχουν διαφορετικό εξοπλισμό και διαφορετική εκπαίδευση. Παρ’όλα αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση πήγαμε κοντά και μπήκαμε στο περιστατικό παρά το γεγονός ότι ήταν αντίθετο στις εντολές μας γιατί η ομάδα Δίας δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το όχλο. Αυτό που σας είπα για επικινδυνότητα: δεν ήταν απλοί πολίτες..»

Πρόεδρος: Αυτό σας δημιούργησε φόβο;

Μάρτυρας: Κύρια πρόεδρε και οι αστυνομικοί δεν είναι ατρόμητοι. Η διαφορά είναι ότι παρά το φόβο συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Εισαγγελέας: Απειλούσαν τα άτομα αυτά;

Μάρτυρας: Έβριζαν.

Εισαγγελέας: Εσάς σας έβριζαν;

Μάρτυρας: Έβριζαν την αστυνομία γιατί δεν τους άρεσε η παρουσία μας εκεί, προφανώς γιατί ήθελαν να κάνουν κάτι και χαλούσαμε τα σχέδια τους.

Εισαγγελέας: Δεν πτοήθηκαν από την παρουσία σας;

Μάρτυρας: Όχι

Εισαγγελέας: Υπήρχαν άτομα δίπλα στον Ρουπακιά που τον συνέδραμαν;

Μάρτυρας: Υπήρχαν άτομα που συνέδραμαν τον Ρουπακιά. Μπορεί και να τον χτυπούσαν (τον μουσικό) πιο πριν. Ο Φύσσας μας είπε «με μαχαίρωσε»… O Φύσσας ήταν μόνος του και οι άλλοι πιο πολλοί από τη Χρυσή Αυγή.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.