Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα αποφυλάκισης του Γιάννη Λαγού και άλλων τριών κατηγορουμένων

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα αποφυλάκισης του Γιάννη Λαγού και άλλων τριών κατηγορουμένων στη Δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στο άκουσμα της απόφασης των δικαστών ο Γιάννης Λαγός άρχισε να χειροκροτά ειρωνικά. Πλην του Λαγού, αιτήματα για να βγουν από την φυλακή είχαν υποβάλει ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος.

Οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού δευτερολογησαν επί του αιτήματος αναστολής ενώ τον λόγο έλαβε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος ο οποίος δήλωσε «πολιτικός κρατούμενος».

Ο εκ των συνηγόρων του, Κωνσταντίνος Πλεύρης, είπε στο δικαστήριο πως «όταν λέει ο Λαγός πως είναι πολιτικός κρατούμενος λέει αλήθεια διότι στο πρωτόδικο δικαστήριο μιλάγανε για τον φασισμό. Δικάστηκαν δηλαδή για τις ιδέες τους».

Ο Γιάννης Λαγός είπε στο δικαστήριο πως θεωρεί ότι έχει αδικηθεί, ενώ τόνισε πως είναι συνολικά 3 χρόνια φυλακισμένος,«παντελώς άδικα».

«Υπήρξε μια απόφαση που ήταν προϊόν εντολών. Μέσα σε μία ογκωδέστατη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε μία πράξη που να μου αποδίδεται. Υπάρχουν μόνο ομιλίες μου. Το κατηγορητήριο λέει ότι είμαι φασίστας. Όχι εγκληματίας ,φασίστας» είπε. Η Μάγδα Φύσσα απάντησε: «δολοφόνος είσαι».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.