Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα αποφυλάκισης από τον Γιάννη Λαγό

©ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής.

«Από το 2019 είμαι εκλεγμένος ευρωβουλευτής. Όταν βρήκε η πρωτόδικη απόφαση βρισκόμουν στο Βέλγιο έξι μήνες. Δεν προσπάθησα ποτέ να φύγω και να αποφύγω τη δικαιοσύνη. Γύρισα πίσω. Δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα.

Δεν είμαι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. Αν ένας ενεργεία ευρωβουλευτής δεν δικαιούται αναστολή, τότε δεν τη δικαιούται κανένας πολίτης. Καταργείται. Έδινα το «παρών» αδιαλείπτως στην αστυνομία τρεις φορές το μήνα και μετά έδινα το «παρών» στις Βρυξέλλες. Εκτός του ότι επί της ουσίας την έδρα μου την έχω χάσει, έχω υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία», τόνισε, ζητώντας να αποφυλακιστεί.

«Προέβην σε απεργία πείνας στις φυλακές Δομοκού για να προχωρήσει και να γίνει το Εφετείο. Γιατί αν το Εφετείο αυτό διακοπεί, αναβληθεί ή αν διαρκέσει μεγάλο διάστημα, εγώ θα έχω εκτίσει παντελώς άδικα την ποινή και θα είναι σαν μην χρειάζεται να γίνει. Αν το δικαστήριο σας κρίνει ότι είμαι αθώος, αν κρίνει ότι έχω ένα ελαφρυντικό το μεγαλύτερο μέρος της ποινής το έχω εκτίσει. Να μου δώσετε την δυνατότητα να εκτελέσω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής», σημείωσε.

Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημά του, αλλά το δικαστήριο επιφυλάχθηκε. Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε και ο Ελπιδοφόρος Καλαρίτης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.