Ζεμενίδης: Φημολογείται ότι ο Ερντογάν θα ανακοινώσει προσάρτηση των Κατεχομένων

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Για τη φημολογία στην Ουάσινγκτον αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), Έντι Ζεμενίδης.

Ο τελευταίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS Της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Εχθές κυκλοφόρησε στην Ουάσινγκτον ότι ο κ. Ερντογάν θα κάνει κάτι μεγάλο στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου», σημείωσε. Το σενάριο που επικρατεί είναι ότι μπορεί ο Ερντογάν να ανακοινώσει την προσάρτηση των Κατεχομένων, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν δώσει έμφαση στις διμερείς σχέσεις με την Κύπρο και ότι θα τοποθετηθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία από τον Τζο Μπάιντεν. Στην περίπτωση θερμού επεισοδίου, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να παρέμβουν στις εξελίξεις, σύμφωνα με τον κ. Ζεμενίδη. Αυτοί είναι οι Τζέικ Σάλιβαν, ο Πρόεδρος Μπάιντεν, ο Υπ. Εξ. κ. Μπλίνκεν και ο Υπ. Άμυνας κ. Όστιν «γιατί έχουν αυτή την ικανότητα». Το θέμα ωστόσο είναι ότι «πρέπει να σταματήσουν οι παραβιάσεις σήμερα, πριν γίνει ένα θερμό επεισόδιο», σημείωσε.

Νωρίτερα, ο κ. Ζεμενίδης υποστήριξε πως Ερντογάν έχει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του, με τον πληθωρισμό επίσημα να φτάνει στο 76%.

Ως προς τις δημοσκοπήσεις, ο Τούρκος πρόεδρος, έχει πέσει κάτω από το 30%.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.