Ζελένσκι: Συνομιλία με τον Μακρόν για βαριά όπλα

©EPA/SERGEY DOLZHENKO

Ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε πως συζήτησε με τον γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για στρατιωτική βοήθεια.

Στη στρατιωτική βοήθεια «συμπεριλαμβάνονται βαρέα όπλα», όπως τόνισε η γαλλική προεδρία. Παράλληλα, έγινε λόγος για την υποψηφιότητα της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ζελένσκι ενημέρωσε τον Μακρόν για την «κατάσταση στο μέτωπο» εναντίον της Ρωσίας. «Συζητήσαμε σχετικά με την περαιτέρω αμυντική υποστήριξη της Ουκρανίας. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον δρόμο για την εισδοχή της Ουκρανίας στην ΕΕ», τόνισε.

Η Γαλλία επιβεβαίωσε την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών. Ο Μακρόν ενημερώθηκε από τον κ. Ζελένσκι «για τις τελευταίες εξελίξεις επί του πεδίου, καθώς και για τις ανάγκες σε ό,τι αφορά τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, την πολιτική υποστήριξη, την οικονομική υποστήριξη και την ανθρωπιστική βοήθεια».

Ο Μακρόν τόνισε στον Ζελένσκι «θα συνεχίσει να κινητοποιείται για να καλυφθούν οι ανάγκες της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης αυτής για βαριά όπλα».

Οι δύο αρχηγοί «συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή, ιδίως ενόψει της γνωμοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποψηφιότητα της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και της συζήτησης που θα ακολουθήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 23ης και 24ης Ιουνίου».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.