Ζελένσκι: Προειδοποιεί για «άσχημες επιθέσεις» από τη Ρωσία

©Facebook-Володимир Зеленський

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε τους Ουκρανούς να είναι προσεκτικοί ενόψει των εορτασμών την Τετάρτη των 31 χρόνων από την ανεξαρτησία της χώρας.

«Πρέπει να πολεμήσουμε για τη νίκη της Ουκρανίας, μένουν να γίνουν πολλά, πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί και να υπομείνουμε ακόμη πολύ, δυστυχώς πολύ πόνο», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να εκμεταλλευθούν τους εορτασμούς για να εξαπολύσουν ιδιαίτερα βίαιες επιθέσεις, σύμφωνα με τον ίδιο. «Πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι αυτή την εβδομάδα η Ρωσία ενδέχεται να προσπαθήσει να κάνει κάτι ιδιαίτερα άσχημο, κάτι ιδιαίτερα μοχθηρό», υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Έτσι είναι ο εχθρός μας. Ήδη κάθε δεύτερη εβδομάδα εδώ και μισό χρόνο η Ρωσία κάνει κάτι απεχθές και φρικτό», πρόσθεσε. Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε έμμεσα και στη σειρά εκρήξεων που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κριμαία.

«Πραγματικά νιώθεις στον αέρα την Κριμαία φέτος, (νιώθεις) ότι η κατοχή εκεί είναι μόνο προσωρινή και ότι η Ουκρανία επιστρέφει», τόνισε ο Ζελένσκι.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.