Ζελένσκι: «Κόλαση το Ντονμπάς» από τις ρωσικές δυνάμεις

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αυξάνουν την πίεση στο Ντονμπάς,, όπως τόνισε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Για τους εταίρους μας δεν πρόκειται απλά για έξοδα ή δωρεές», τόνισε ο Ζελένσκι για το νέο πακέτο βοήθειας που ενέκριναν οι Ηνωμένες Πολιτείες. «Είναι συμβολή στην δική τους ασφάλεια, διότι η προστασία της Ουκρανίας σημαίνει δική τους προστασία έναντι των νέων πολέμων και κρίσεων που μπορεί να προκαλέσει η Ρωσία», εξήγησε.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο στην απελευθέρωση της περιφέρειας του Χαρκόβου», ενώ «οι δυνάμεις κατοχής επιδιώκουν να αυξήσουν κι άλλο την πίεση στο Ντονμπάς. Η κατάσταση εκεί είναι κόλαση, και δεν πρόκειται για υπερβολή», ανέφερε σχετικά με τον πόλεμο ο ουκρανός πρόεδρος.

Περισσότεροι από τους μισούς στρατιώτες έχουν απομακρυνθεί από το Αζοφστάλ

Περισσότεροι από τους μισούς ουκρανούς στρατιώτες, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο Αζοφστάλ της Μαριούπολης, έχουν απομακρυνθεί, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών.

Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν δώσει διαφορετικές πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν απομακρυνθεί από το Αζοφστάλ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.