Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να επιβάλλει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε στους ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ότι η χώρα του χρειάζεται περισσότερα όπλα και χρήματα.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως οι βλέψεις της Μόσχας δεν περιορίζονται στην Ουκρανίας. «Δεν είναι ένας πόλεμος που διεξάγεται από τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας. Αυτός είναι ένας πόλεμος για το δικαίωμα να επιβάλλει κάποιος συνθήκες στην Ευρώπη –για το πως θα είναι η μελλοντική τάξη πραγμάτων», είπε ο Ζελένσκι στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στη Μαδρίτη.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε, νωρίτερα απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να υπάρξουν μέτρα κατά της Ρωσίας. Η Ρωσία δεν πρέπει να επιτραπεί να παραμένει στο ΣΑ του ΟΗΕ όσο συνεχίζει την «τρομοκρατία» εναντίον των ουκρανών αμάχων, δήλωσε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΟΗΕ θα πρέπει να θεσπίσει την έννοια του κράτους τρομοκράτη, όρο που θα αποδοθεί στη Ρωσία. Παράλληλα, ζήτησε «να ιδρυθεί (διεθνές ειδικό) δικαστήριο για να ερευνήσει όλα όσα έκαναν τα ρωσικά στρατεύματα εναντίον των Ουκρανών». Αναφέρθηκε σε ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν άμαχοι.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.