Ζελένσκι: Ευγνώμων στη φον ντερ Λάιεν και σε κάθε μέλος της ΕΕ για μια ιστορική απόφαση

©EPA/SERGEY DOLZHENKO

Ευγνώμων στη φον ντερ Λάιεν και σε κάθε μέλος της ΕΕ για την απόφαση να χορηγήσει καθεστώς χώρας υποψήφιας για ένταξη, δήλωσε ο Ζελένσκι.

Η «ιστορική απόφαση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βοηθήσει το Κίεβο να νικήσει την εισβολή της Ρωσίας, δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Είναι το πρώτο βήμα στο δρόμο της ένταξης στην ΕΕ, το οποίο θα φέρει ασφαλώς πιο κοντά τη νίκη μας. Ευγνώμων στη @vonderleyen και σε κάθε μέλος (της ΕΕ) για μια ιστορική απόφαση», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Μια ημέρα μετά την επίσκεψη στην Ουκρανία του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς και του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, μαζί με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις, ακολούθησαν πολιτικά μηνύματα για την ένταξη της Ουκρανίας και της Μολδαβίας στην ΕΕ.

Η γνωμοδότηση της Κομισιόν θα χρησιμεύσει ως βάση για τις συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα. Οι ηγέτες αναμένεται να εγκρίνουν το καθεστώς υποψηφιότητας της Ουκρανίας, αλλά με αυστηρούς όρους. Η διαδικασία ένταξης, πάντως, ενδέχεται να διαρκέσει με το μήνυμα της ΕΕ να είναι, πάντως σαφές.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.