Ζελένσκι: Επικρίνει το Ισραήλ επειδή δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία

©EPA/SERGEY DOLZHENKO

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επέκρινε σήμερα το Ισραήλ επειδή δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

«Η επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι ζήτημα αξιών. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι στο πλευρό μας κατά της ρωσικής επιθετικότητας, αλλά δυστυχώς δεν βλέπουμε το Ισραήλ να συμμετέχει» στις κυρώσεις, είπε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη του στον ισραηλινό λαό» προσθέτοντας ότι «θα θέλαμε να λάβουμε την υποστήριξη της κυβέρνησής σας».

Ο Ζελένσκι είχε ζητήσει από το Ισραήλ να «κάνει μια επιλογή» και να στηρίξει την Ουκρανία με όπλα ακόμη και το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος». «Πώς να μην βοηθήσετε τα θύματα μιας τέτοιας (ρωσικής) επίθεσης; Μου κάνουν συχνά την ερώτηση πώς βοήθησε το Ισραήλ; και τι άλλο μπορεί να κάνει το Ισραήλ, αλλά δεν ξέρω τι να απαντήσω», είπε σήμερα ο Ζελένσκι. Το εβραϊκό κράτος υιοθέτησε μια προσεκτική στάση

«Σας παρακαλώ, θυμηθείτε πόσο συνδέονται οι ιστορίες μας, πόσο στενές είναι οι σχέσεις μας και αναρωτηθείτε ποιο πρέπει να είναι το επίπεδο κατανόησης μεταξύ μας… Γιατί υπάρχει μια κακή επικοινωνία, μια έλλειψη κατανόησης με τους εκπροσώπους της κυβέρνησής σας; Δεν ξέρω», είπε o πρόεδρος της Ουκρανίας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.