Ζελένσκι: Δεσμεύτηκε για νίκη επί της Ρωσίας

© Facebook-Володимир Зеленський

Ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δεσμεύτηκε για νίκη επί της Ρωσίας με αφορμή την Ημέρα των Υπερασπιστών της Ουκρανίας.

«Στις 14 Οκτωβρίου ευχαριστούμε (…) όλους αυτούς που έχουν πολεμήσει για την Ουκρανία στο παρελθόν και όλους αυτούς που πολεμούν γι’ αυτήν τώρα, αυτούς που κέρδισαν τότε και αυτούς που αναμφίβολα θα κερδίσουν τώρα», σημειώνει ο Ζελένσκι στο διάγγελμά του.

«Ο λαός μας πολεμάει για το δικαίωμά του στη ζωή και για την ανεξαρτησία του από τη Ρωσία», υπογράμμισε. «Ο κόσμος είναι με το μέρος μας, περισσότερο από ποτέ. Αυτό μας κάνει πιο δυνατούς από ποτέ στην Iστορία», πρόσθεσε.

«Νικώντας αυτόν τον εχθρό θα απαντήσουμε σε όλους τους εχθρούς που καταπάτησαν την Ουκρανία — σε αυτούς που έζησαν, που ζουν και που θα ζουν στη γη μας. Αυτή θα είναι μια νίκη για όλον τον λαό μας. Θα είναι μια νίκη για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βάλερι Ζαλούζνι ευχαρίστησε από την πλευρά του τα στρατεύματά του για την υπηρεσία τους. «Σταματήσαμε την εισβολή και θάψαμε τον μύθο ότι ο ρωσικός στρατός είναι αήττητος», σημείωσε στην ομιλία του. «Μαζί για τη νίκη», τόνισε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.