Ζελένσκι: Αξιωματούχοι προετοιμάζουν την κοινωνία για χρήση πυρηνικών όπλων

©Facebook-Володимир Зеленський

Την επιβολή προληπτικών κυρώσεων στη Ρωσία, ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας ότι οι αξιωματούχοι της χώρας έχουν αρχίσει να «προετοιμάζουν την κοινωνία» για την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων.

«Αρχίζουν να προετοιμάζουν την κοινωνία τους. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Δεν είναι έτοιμοι να το κάνουν, αλλά αρχίζουν να το επικοινωνούν. Δεν ξέρουν αν θα τα χρησιμοποιήσουν ή όχι. Νομίζω ότι είναι επικίνδυνο ακόμη και να μιλάμε για αυτό», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο BBC.

Αρνήθηκε ότι κάλεσε για πλήγματα κατά της Ρωσίας, λέγοντας ότι η λέξη που είχε χρησιμοποιήσει στα ουκρανικά είχε παρεξηγηθεί. Υποστήριξε ότι η αναφορά του μεταφράστηκε λάθος. «Πρέπει να χρησιμοποιείτε προληπτικές κλωτσιές», είπε, «όχι επιθέσεις».

«Μετά από αυτή τη μετάφραση», είπε ο Ζελένσκι, «οι Ρώσοι το αξιοποίησαν με τον δικό τους τρόπο και άρχισαν να τη μεταφράζουν εκ νέου προς άλλες κατευθύνσεις».

Η συνέντευξη Ζελένσκι έρχεται λίγες μόλις ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι η ρωσική απειλή για χρήση πυρηνικών όπλων είχε φέρει τον κόσμο πιο κοντά στον «Αρμαγεδδώνα» από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας.

Ο Ζελένσκι είπε ότι οι απειλές της Ρωσίας συνιστούν «κίνδυνο για ολόκληρο τον πλανήτη». «Ο κόσμος μπορεί να σταματήσει επειγόντως τις ενέργειες των Ρώσων κατακτητών», είπε και πρόσθεσε: «Ο κόσμος μπορεί να εφαρμόσει ένα πακέτο κυρώσεων σε τέτοιες περιπτώσεις και να κάνει τα πάντα για να τους κάνει να εγκαταλείψουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.