Ζελένσκι: Αποδέχτηκε πρόσκληση του Όλαφ Σολτς να συμμετάσχει στην επόμενη σύνοδο κορυφής της G7

©EPA/SERGEY DOLZHENKO

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «αποδέχτηκε μια πρόσκληση» του Όλαφ Σολτς να συμμετάσχει στην επόμενη σύνοδο κορυφής της G7.

«Σας ευχαριστώ κύριε Ζελένσκι που αποδεχτήκατε την πρόσκλησή μου να συμμετάσχετε στη σύνοδο κορυφής της G7», έγραψε στο Twitter ο Σολτς. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, αν θα μεταβεί στη Βαυαρία ή αν θα μιλήσει στη σύνοδο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, με ανάρτησή του στο Telegram, ευχαρίστησε τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας που βρέθηκαν στο Κίεβο για την αλληλεγγύη που δείχνουν στη χώρα τπου.

«Σας ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη σας με τη χώρα και τον λαό μας», έγραψε ο Ζελένσκι.

«Το Ιρπίν, όπως η Μπούτσα, έχει γίνει ένα σύμβολο της αφάνταστης ωμότητας του ρωσικού πολέμου, της άσκοπης βίας», έγραψε ο Σολτς στο Twitter. «Η βάναυση καταστροφή αυτής της πόλης είναι μια προειδοποίηση: αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει».

Ο Μακρόν δήλωσε από την πλευρά του πως «η Ουκρανία πρέπει να μπορέσει να αντισταθεί και να νικήσει». «Η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ουκρανίας από την πρώτη ημέρα (…) είμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των Ουκρανών», πρόσθεσε.

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε στο τέλος της επίσκεψης στο Ιρπίν πως «θα τα ανοικοδομήσουμε όλα». «Οι Ρώσοι κατέστρεψαν νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές. Όλα θα ανοικοδομηθούν», τόνισε ο Ντράγκι. «Μεγάλο μέρος αυτών που μου είπαν (οι Ουκρανοί) αφορά την ανοικοδόμηση», συνέχισε

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.