Ζελένσκι: Απαιτεί να σταματήσουν οι δηλώσεις για τις τακτικές του στρατού

©Facebook-Володимир Зеленський

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απαίτησε οι αξιωματούχοι του κρατικού μηχανισμού να σταματήσουν να μιλούν σε δημοσιογράφους για τις τακτικές των δυνάμεών της χώρας του.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας το χαρακτήρισε «ειλικρινά ανεύθυνο». Μετά τις εκρήξεις σε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία, οι New York Times και Washington Post, ανέφεραν πως επρόκειτο για επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων.


«Ο πόλεμος οπωσδήποτε δεν είναι καιρός για ματαιοδοξία και μεγαλόστομες δηλώσεις. Όσο λιγότερες λεπτομέρειες αποκαλύπτετε για τους αμυντικούς σχεδιασμούς μας, τόσο καλύτερα για την εφαρμογή τους», είπε ο Ζελένσκι.


«Αν αυτό που θέλετε είναι εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα, αυτό είναι ένα πράγμα — και είναι ειλικρινά ανεύθυνο. Αν θέλετε τη νίκη της Ουκρανίας, αυτό είναι άλλο πράγμα, και πρέπει να συνειδητοποιήσετε την ευθύνη σας για κάθε λέξη που ξεστομίζετε για τα σχέδια του κράτους μας να αμυνθεί ή να αντεπιτεθεί».


Η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ δήλωσε ότι διενεργείται έρευνα για τουλάχιστον μία περίπτωση που αξιωματούχοι μίλησαν σε ΜΜΕ. «Μια διαρροή όπως αυτή παρεμβάλλει προσκόμματα στα σχέδια των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων, αφού ο εχθρός αναπροσαρμόζει τις ενέργειές του και χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες εναντίον μας»,τόνισε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.