Ζαπορίζια: Νέοι βομβαρδισμοί κοντά στον πυρηνικό σταθμό

©Енергоатом-Facebook

Νέοι βομβαρδισμοί πυροβολικού στόχευσαν σήμερα την περίμετρο του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια.

Όπως αναφέρει φιλορώσος αξιωματούχος, νέοι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν σήμερα γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη, κατηγορώντας έτσι για τους βομβαρδισμούς την ουκρανική πλευρά.

«Οι μαχητές του Ζελένσκι βομβάρδισαν ξανά τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια», δήλωσε στο Telegram ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, μέλος της κατοχικής διοίκησης που εγκατέστησαν οι Ρώσοι σε αυτή την περιοχή της νότιας Ουκρανίας.

Η ουκρανική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom από την πλευρά της αναφέρει πως το συγκρότημα όπου στεγάζεται ο πυρηνικός σταθμός βομβαρδίστηκε, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις ρωσικές δυνάμεις. Η εταιρεία κάνει λόγο για πέντε βομβαρδισμούς στη περιοχή του εργοστασίου, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας όπου αποθηκεύονται ραδιενεργά υλικά, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και η κατάσταση στο εργοστάσιο παραμένει υπό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε τις στρατιωτικές δυνάμεις τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας να σταματήσουν τις στρατιωτικές δραστηριότητες γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.