Ζαπορίζια: Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για βομβαρδισμούς κοντά στον πυρηνικό σταθμό

©Енергоатом-Facebook

Το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία πως βομβάρδισε την πόλη στην οποία βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός.

«Ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει την Ενέρχονταρ», δήλωσε στο Telegram o Γεφγκέν Γεφτουτσένκο, επικεφαλής της διοίκησης της Νίκοπολης, που βρίσκεται απέναντι από την πόλη Ενέρχονταρ, στην άλλη πλευρά του ποταμού Δνείπερου. «Η κατάσταση με αυτές τις προκλήσεις είναι επικίνδυνη», σημείωσε.

Ο δήμαρχος του Ενέρχονταρ, Ντμίτρο Ορλόφ, που αυτή τη στιγμή είναι εξόριστος δημοσίευσε στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο εικόνες από το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με κατεστραμμένη την πρόσοψη. Το συγκεκριμένο κτήριο βρίσκεται κάποια χιλιόμετρα μακριά από τον πυρηνικό σταθμό.

Ο Γεφτουτσένκο δήλωσε πως οι Ρώσοι, που ελέγχουν το Ενέρχονταρ και τον σταθμό, βομβάρδισαν την πόλη ώστε να επιρρίψουν την ευθύνη στις ουκρανικές δυνάμεις. «Ο σκοπός αυτού του θεάματος είναι να προκαλέσουν μια αντίστοιχη εικόνα για την αποστολή του ΔΟΑΕ», υποστήριξε.

Υπενθυμίζεται πως μια αποστολή επιθεωρητών του ΔΟΑΕ είναι καθ’ οδόν προς τον πυρηνικό σταθμό, που εδώ και εβδομάδες αποτελεί στόχο βομβαρδισμών για τους οποίους Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.