Ζαπορίζια: Η φιλορωσική κυβέρνηση σχεδιάζει δημοψήφισμα για ένωση με τη Ρωσία

© Yevhen Paramonov – Pixabay

Η φιλορωσική διοίκηση της Ρωσίας στη Ζαπορίζια σχεδιάζει δημοψήφισμα για την ένωση με τη Ρωσία.

Τις πληροφορίες αυτές μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. «Ο κόσμος θα αποφασίσει για το μέλλον της περιοχής της Ζαπορίζια. Το δημοψήφισμα έχει προγραμματισθεί για αυτόν τον χρόνο» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, σύμφωνα με το TASS.

Περίπου τα δύο τρίτα της Ζαπορίζια ελέγχονται από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μέρους της Χερσώνας. Η διοίκηση θα προχωρήσει τα σχέδια για δημοψήφισμα, ακόμη και αν η Ρωσία δεν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της περιοχής, σύμφωνα με τον Ρόγκοφ.

Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης περιφρόνησε το τελευταίο σχέδιο δημοψηφίσματος. «Άρχισαν να λένε ανοιχτά ότι ετοιμάζονται να διοργανώσουν δημοψήφισμα στην πόλη μας και στα κατεχόμενη εδάφη της περιοχής Ζαπορίζια. Αλλά σήμερα έχουν αντιληφθεί ξεκάθαρα ότι δεν θα μπορέσουν ακόμη και με τα όπλα να συγκεντρώσουν τον κόσμο για να ψηφίσει» δήλωσε ο ίδιος.

«Τώρα αρχίζουν μια προπαγάνδα πολέμου, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν έχουν την υποστήριξη, και ότι είναι ασαφές πότε θα υπάρξει. Κατά την γνώμη μου δεν θα υπάρξει ποτέ», τόνισε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.