Ζαχάροβα: «Λάθος της Βόρειας Μακεδονίας να δωρίσει άρματα μάχης στην Ουκρανία»

©Twitter-MFA Russia

Η Ρωσία χαρακτήρισε ως «μεγάλο λάθος» την απόφαση της Βόρειας Μακεδονίας να δωρίσει άρματα μάχης στην Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε πως ήταν «μεγάλο λάθος» η απόφαση της Βόρειας Μακεδονίας να παραχωρήσει άρματα μάχης T-72 στην Ουκρανία.

«Αν και είναι ξεπερασμένος εξοπλισμός, γεγονός παραμένει ότι τα Σκόπια είναι πιστός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και εμπλέκονται στην παράδοση όπλων στην Ουκρανία, συμβάλλοντας έτσι στη συνέχιση της εγκληματικής δραστηριότητας του καθεστώτος στο Κίεβο κατά του άμαχου πληθυσμού στο Ντονμπάς», είπε η Ζαχάροβα.

Το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας αντέδρασε στις δηλώσεις της Ρωσίδας αξιωματούχου επισημαίνοντας πως η «Βόρεια Μακεδονία είναι ένα κυρίαρχο κράτος που λαμβάνει αποφάσεις ανεξάρτητα, με γνώμονα τις αρχές του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, του Χάρτη του ΟΗΕ, τις αρχές και τις δεσμεύσεις του ΟΑΣΕ για την προστασία της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας και της παγκόσμιας σταθερότητας».

Υπενθυμίζεται πως η Βόρεια Μακεδονία την περασμένη εβδομάδα έστειλε τα συγκεκριμένα άρματα μάχης στην Ουκρανία. Τα Σκόπια είναι έτοιμα να προσχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό του υλικού των ενόπλων τους δυνάμεων. Το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας δε διευκρίνισε τον αριθμό των αρμάτων που δώρισε στην Ουκρανία.

Τα Σκόπια έχουν καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις της ΕΕ όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα και έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.