Ζαχάροβα: Η Τρας καταδεικνύει την κρίση της βρετανικής δημοκρατίας

©Twitter-MFA Russia

Ο διορισμός της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας αντανακλά την «κρίση την οποία διέρχεται η βρετανική δημοκρατία», ισχυρίστηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Αν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων διακοσμούν τη βιτρίνα με αυτόν τον τρόπο, τότε πιστεύουν ότι αυτό είναι το καλύτερο που έχουν σήμερα στη συλλογή. Ίσως το πρόβλημα να είναι στην κρίση της βρετανικής δημοκρατίας, επειδή αυτό το “αποτέλεσμα” δεν έχει καμία σχέση με η άμεση επιλογή των Βρετανών, αφού το σύστημα των έμμεσων εκλογών κυριαρχεί στο αγγλοσαξονικό δίδυμο», είπε η Ζαχάροβα, σχετικά με την Τρας.

«Μερικές φορές αναρωτιέστε: δεν υπάρχουν πραγματικά άνθρωποι σε χώρες με μεγάλο πληθυσμό και μακριές δημοκρατικές παραδόσεις που να εκπροσωπούν επαρκώς, επαγγελματικά και έξυπνα τα διάφορα κλιμάκια της κυβέρνησης; Ίσως αυτό είναι απλώς το πρόβλημα της έλλειψης άμεσων εκλογών και της κρίσης τους ερμηνεία της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις της Ζαχάροβα έρχονται λιγότερο από 24 ώρες από την ανάληψη της ηγεσίας της βρετανικής κυβέρνησης από την Τρας.

Το σχόλιο της Ζαχάροβα αποτελεί χαρακτηρισμό και για την ίδια την Τρας, που ως υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου είχε επισκεφθεί τη Μόσχα σε βαρύ κλίμα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.