Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα διευκολύνει επίσκεψη της IAEA στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

©MFA Russia – Twitter

Η Ρωσία δηλώνει πως θα κάνει «ό,τι χρειάζεται» προκειμένου ειδικοί από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) να μπορέσουν να επισκεφθούν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Ο σταθμός παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια, ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, καταλήφθηκε από τη Ρωσία το και βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευατίες μέρες, με τις δύο χώρες να αλληλοκατηγορούνται για βομβαρδισμό.

«Σε στενή συνεργασία με την Υπηρεσία και την ηγεσία της, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε ειδικοί της IAEA να βρίσκονται στο σταθμό και να δώσουν μια αληθινή αξιολόγηση των καταστρεπτικών ενεργειών της ουκρανικής πλευράς», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, έκανε έκκληση να σταματήσουν οι εχθροπραξίες κοντά στον σταθμό.

«Για εμάς, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διασφαλίσουμε απολύτως την ασφάλεια της διεθνούς αποστολής», δήλωσε ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.