Υπουργός Οικονομικών Γαλλίας: Η διακοπή ρωσικού φυσικού αερίου η πιο πιθανή επιλογή

©Séverine Gipson – Twitter

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, κάλεσε σε προετοιμασία για «πλήρη περικοπή» της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου, «την πιο πιθανή επιλογή» σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ας προετοιμαστούμε για τη ολοκληρωτική διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου, που είναι σήμερα η πιο πιθανή επιλογή. Προϋποθέτει ότι θα επιταχύνουμε την ενεργειακή μας ανεξαρτησία», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών για το αέριο.

«Είμαστε εξαιρετικά ανεξάρτητοι, δεν μας αρέσει να εξαρτόμαστε από άλλους. Η πρώτη ανεξαρτησία πρέπει να είναι ενεργειακή», συνέχισε. «Πρέπει να θέσουμε τους εαυτούς μας σε θέση μάχης τώρα για την οργάνωση, το ανακατεύθυνση, την εγκράτεια, τη μείωση της κατανάλωσης… τώρα πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις», τόνισε.

Η ενεργειακή κρίση είναι για τον υπουργό «το σημαντικότερο θέμα των επόμενων μηνών» και πρέπει «να προετοιμαστούμε για συνολική διακοπή της παροχής φυσικού αερίου».

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ενεργειακή κρίση που μπορεί να έχει απολύτως σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή, στην απασχόληση, στη λειτουργία των εταιρειών μας, στο γαλλικό βιομηχανικό εργαλείο», σημείωσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.