ΥΠΕΞ Ουκρανίας: Η χώρα εισέρχεται σε μια παρατεταμένη φάση πολέμου

Резніков Олексій – Facebook

Η Ουκρανία εισέρχεται σε μια παρατεταμένη φάση πολέμου, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ολέκσι Ρέζνικοφ σε ανάρτησή του στο Facebook, όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Στις 9 Μαΐου η Ρωσία υπέστη μια στρατηγική ήττα καθώς δεν μπόρεσε να καταστρέψει το ουκρανικό Κράτος με την στρατιωτική εισβολή και να αλλάξει την εξουσία με Ρώσους μαριονέτες. Την αναγκάσαμε να μειώσει την κλίμακα των στόχων της σε επιχειρησιακό-τακτικό επίπεδο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο μπαίνουμε σε μια νέα, παρατεταμένη φάση πολέμου. Για να νικήσουμε σ’ αυτόν τον πόλεμο, είναι αναγκαίο να σχεδιάζουμε λεπτομερώς τις δυνάμεις μας, να αποφύγουμε λάθη, να προεκτείνουμε τις δυνάμεις μας κατά τέτοιο τρόπο, ώστε ο εχθρός, σε τελική ανάλυση να μην αντέξει», τόνισε.

«Σ’ ένα μήνα η Ουκρανία πέρασε ένα δρόμο αμυντικής ολοκλήρωσης, τον οποίο δεν μπόρεσε να καλύψει επί 30 χρόνια», επεσήμανε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας. «Ήδη παίρνουμε βαρύ οπλισμό από τους εταίρους μας. Ιδιαιτέρα, αμερικανικά οβιδοβόλα Μ777 διαμετρήματος 155mm, τα οποία λειτουργούν στο μέτωπο. Πριν από τρεις μήνες αυτό θεωρούνταν αδύνατο», ανέφερε ο Ρέζνικοφ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.