Βυτιοφόρα με καύσιμα εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας

©EPA/ATEF SAFADI

Βυτιοφόρα με καύσιμα εισήλθαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, χάρη στην εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ.

Τα βυτιοφόρα εισήλθαν από το σημείο διέλευσης εμπορευμάτων Κερέμ Σαλόμ, στο νότιο τμήμα του θύλακα, μερικές ώρες μετά το τέλος των εχθροπραξιών που στοίχισαν τη ζωή σε 44 Παλαιστινίους.

Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, χαιρέτισε την εκεχειρία που κήρυξαν ο στρατός του Ισραήλ και η Ισλαμική Τζιχάντ, προσθέτοντας ότι θα υποστήριζε τη διενέργεια έρευνας για τις απώλειες μεταξύ των αμάχων.

«Η κυβέρνησή μου υποστηρίζει την έγκαιρη και διεξοδική έρευνα για όλες αυτές τις αναφορές» και «επίσης καλούμε όλα τα μέρη να εφαρμόσουν πλήρως την κατάπαυση του πυρός» και «να εγγυηθούν τη ροή καυσίμων και ανθρωπιστικής βοήθειας» στον θύλακα «καθώς οι εχθροπραξίες καταλαγιάζουν», ανέφερε ο Μπάιντεν.

Η κλιμάκωση της βίας στην περιοχή πριν την εκεχειρία ήταν η χειρότερη μετά από τον πόλεμο του Μαΐου του 2021 που άφησε πίσω του 260 νεκρούς σε έντεκα ημέρες από την παλαιστινιακή πλευρά. «Κάθε μέρα ξυπνάμε με νεκρούς, παιδιά και γυναίκες», είπε ο Αμπού Μαχμούντ αλ-Μαντχούν, 56 ετών, στην πόλη της Γάζας. «Κάθε στιγμή που καταστρέφεται ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι, άνθρωποι σκοτώνονται, τραυματίζονται ή εκτοπίζονται».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.