Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: Η Ρωσία ξεμένει από όπλα

©EPA

Η Ρωσία ξεμένει από οπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία και το κόστος για το Κρεμλίνο είναι εκπληκτικά μεγάλο, τονίζει ο επικεφαλής ενός εκ των υπηρεσιών μυστικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο σερ Τζέρεμι Φλέμινγκ, επικεφαλής της GCHQ (Αρχηγείο Κυβερνητικών Επικοινωνιών) υπογραμμίζει πως οι ουκρανικές δυνάμεις «ανατρέπουν τα δεδομένα».

Χαρακτηρίσε «ελαττωματικές» τις αποφάσεις του Προέδρου Πούτιν μετά από την αποτυχία κατάληψης του Κιέβου. «Είναι μια στρατηγική υψηλού διακυβεύματος που οδηγεί σε στρατηγικά σφάλματα κρίσης. Τα κέρδη τους ανατρέπονται. Τα κόστη για τη Ρωσία – σε ανθρώπους και εξοπλισμό – είναι εκπληκτικά μεγάλα. Γνωρίζουμε – και οι Ρώσοι διοικητές επί του εδάφους το γνωρίζουν – ότι τα εφόδιά τους και τα πυρομαχικά τους εξαντλούνται. Οι ρωσικές δυνάμεις είναι εξαντλημένες. Η χρήση φυλακισμένων για να ενισχυθούν και τώρα η κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων κληρωτών δίχως εμπειρία μάρτυρα μια απεγνωσμένη κατάσταση», σημειώνει ο σερ Τζέρεμι.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στην Κίνα, προειδοποιώντας πως το Πεκίνο επιδιώκει να αξιοποιήσει τεχνολογίες στο διάστημα και στο διαδίκτυο με τρόπους που θα μπορούσαν να συνιστούν «τεράστια απειλή για όλους μας».

Σημειώνει ότι η Κίνα αναπτύσσει ικανότητα πληγμάτων και παρεμβολών κατά δορυφόρων αντιπάλων χωρών εν μέσω σύρραξης εμποδίζοντας τις στρατιωτικές επικοινωνίες.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Κίνα «διδάσκεται» από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.