Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Ασφάλειας

©EPA/TOLGA AKMEN

Ο υπουργός Ασφάλειας, Ντέμιαν Χιντς, παραιτήθηκε σήμερα λέγοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη να αποχωρήσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου «να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη δημοκρατία μας».

“Πιο σημαντικό από όποια κυβέρνηση ή ηγέτη είναι τα πρότυπα που υποστηρίζουμε στη δημόσια ζωή και η πίστη στη δημοκρατία και στη δημόσια διοίκηση. Εξαιτίας της σοβαρής αποσάθρωσης αυτών, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το σωστό πράγμα για τη χώρα μας και για το κόμμα μας είναι να παραιτηθείτε από αρχηγός του και από πρωθυπουργός”, έγραψε ο Χιντς στην επιστολή παραίτησής του.

Ήδη περισσότεροι από 40 υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει την παραίτησή τους.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι «φυσικά» θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός, εν μέσω μπαράζ παραιτήσεων υπουργών και στελεχών της κυβέρνησής του.

Σε ερώτηση εάν θα εξακολουθεί να είναι αύριο (σ.σ. σήμερα) πρωθυπουργός, ο Τζόνσον απάντησε: «Φυσικά». Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα δεν θέλει οι πολιτικοί να «εμπλέκονται σε ψηφοθηρία», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν χρειαζόταν άδεια από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τη διεξαγωγή εκλογών.

«Δεν νομίζω ότι κανένας σε αυτή τη χώρα θέλει οι πολιτικοί να συμμετέχουν σε ψηφοθηρία», είπε ο Τζόνσον. «Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους ψηφοφόρους μας και να αντιμετωπίζουμε ζητήματα που τους ενδιαφέρουν».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.