Βρετανία: Οι υποψήφιοι για την πρωθυπουργία ξεκίνησαν σειρά δημόσιων συζητήσεων

©EPA/TOLGA AKMEN

Οι υποψήφιοι για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον, Λιζ Τρας και Ρίσι Σούνακ ξεκίνησαν την πρώτη από μια σειρά δώδεκα δημόσιων συζητήσεων.

Τα μέλη του κόμματος που διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων θα εκλέξουν το διάδοχο του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αναγκάστηκε να ανακοινώσει την αποχώρησή του στις αρχές του Ιουλίου έπειτα από συνεχή σκάνδαλα.

Η υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, είναι το φαβορί βάσει των δημοσκοπήσεων, και έλαβε την υποστήριξη του υπουργού Άμυνας, Μπεν Γουάλας. «Η εμπειρία της την καθιστά την πλέον κατάλληλη για να υπερασπιστεί το Ηνωμένο Βασίλειο αυτές τις δύσκολες εποχές», έγραψε σε άρθρο του στους Times, ο οποίος αν και βρισκόταν μεταξύ των μεγάλων φαβορί, δήλωσε πριν από τρεις εβδομάδες ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον, για να συγκεντρωθεί στα τρέχοντα καθήκοντά του και να «εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας».

Οι Λιζ Τρας και Ρίσι Σούνακ επιδόθηκαν σε προσπάθειες να πείσουν το κοινό τους στο Λιντς. Η Τρας χρησιμοποίησε «το χαρτί» ότι είναι «παιδί της περιοχής». Από την άλλη, σε ερώτηση για το αν «μαχαίρωσε πισώπλατα» τον Μπόρις Τζόνσον, ο Σούνακ προσπάθησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στον πρωθυπουργό και διαβεβαίωσε ότι αποχώρησε από την κυβέρνηση λόγω διαφορών στην οικονομική πολιτική. «Δεν είχα άλλη επιλογή», είπε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.