Βρετανία: Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν θερμοκρασίες ρεκόρ την ερχόμενη εβδομάδα

ΑΡΓΟΛΙΔΑ – ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ. (EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας προβλέπει υψηλές θερμοκρασίες για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας οι θερμοκρασίες ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η υπηρεσία έχει εκδώσει κόκκινο συναγερμό για ακραία ζέστη σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Μεταξύ των περιοχών που αναμένεται να πληγούν είναι το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Γιορκ. Οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν πως θα είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο που θα έχει «σοβαρό αντίκτυπο σε ανθρώπους και υποδομές».

Οι Υγειονομικές αρχές της χώρας έχουν ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού για τις υψηλές θερμοκρασίες από βαθμό 3 σε 4 (μέγιστος αριθμός), επισημαίνεται μάλιστα ως «Εθνική Έκτακτη Ανάγκη» καθώς προβλέπεται «Σοβαρός ή Παρατεταμένος Καύσωνας».

Ο Αρμόδιος Οργανισμός Ασφάλειας Υγείας (UKHSA), αναφέρει πως όλοι οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους για να προφυλαχτούν από τη ζέστη.

«Όχι μόνο οι λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά ακόμη και υγιή άτομα με καλή φυσική κατάσταση», τονίζει ο UKHSA.

Μέχρι σήμερα το υψηλότερο ρεκόρ είναι 38,7 βαθμοί Κελσίου στην Βρετανία και σημειώθηκε στις 25 Ιουλίου του 2019 στο Βοτανικό Κήπο του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.