Βρετανία: Μικραίνει η διαφορά στις δημοσκοπήσεις μεταξύ Τρας και Σουνάκ

©Facebook-Rishi Sunak

Νέες δημοσιοποιήσεις δείχνουν πως η διαφορά μεταξύ Λιζ Τρας και Ρίσι Σουνάκ, για το ποιος θα αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, μειώνεται.

Η Τρας φαίνεται πως έχει τη στήριξη του 48% των μελών του Συντηρητικού κόμματος, έναντι 43% που υποστηρίζουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών Σουνάκ, σύμφωνα με δημοσκόπηση μεταξύ 807 ατόμων που διενήργησε η εταιρία Techne, από τις 19 έως τις 27 Ιουλίου.

Πρόκειται για μια αμφίρροπη και δύσκολη μάχη, με την προηγούμενη δημοσκόπηση να εμφανίζει διαφορά 24 μονάδων, με την Τρας να έχει προβάδισμα έναντι του Σουνάκ.

Σουνάκ και Τρας πραγματοποιούν περιοδείες σε όλη τη Βρετανία, στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν τις περίπου 200 χιλιάδες ψήφους των μελών του Συντηρητικού κόμματος, που θα επιλέξουν τον επόμενο πρωθυπουργό, με τον νικητή να ανακοινώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο Σουνάκ έχει κατηγορήσει την Τρας πως είναι «ανειλικρινής» απέναντι στους ψηφοφόρους, έχοντας δώσει μεγάλες υποσχέσεις για μειώσεις φόρων. Ο Σουνάκ σε δηλώσεις του είπε πως πρώτο μέλημα του θα είναι να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο πριν προχωρήσει σε μείωση φόρων, κάτι που σύμφωνα με την Τρας θα οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση.

Πάνω από 60% του Συντηρητικού κόμματος στη δημοσκόπηση της Techne δήλωσαν πως «η Τρας είχε καλύτερες ιδέες για τους φόρους από τον Σουνάκ». Παράλληλα, στηρίζουν τα σχέδια της Τρας για αντιμετώπιση του πληθωρισμού και της μετανάστευσης. Όμως οι ερωτηθείς δήλωσαν ότι έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πως ο Σουνάκ θα φέρει εις πέρας το Brexit και έχει καλύτερες πολιτικές προτάσεις σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.