Βρετανία: Ακόμη ένας υφυπουργός υπέβαλε την παραίτησή του

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο Ρόμπιν Γουόκερ, υφυπουργός Παιδείας της βρετανικής κυβέρνησης, παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον τρόπο που ο Μπόρις Τζόνσον διαχειρίστηκε ένα ακόμη σκάνδαλο.

«Τα πρόσφατα γεγονότα μου κατέστησαν σαφές ότι το μεγάλο κόμμα μας (…) έχει παρεκτραπεί από τις βασικές του αποστολές για να επικεντρωθεί σε ζητήματα που αφορούν την ηγεσία», ανέφερε ο Γουόκερ στην επιστολή παραίτησής του που αναρτήθηκε στο Twitter.

Οι βρετανικές εφημερίδες επικεντρώνονται στον Μπόρις Τζόνσον, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση της θητείας του.

«Game over», είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου της εφημερίδας The Times, που κρίνει ότι το «λάθος» του Τζόνσον ήταν πως παρέμεινε «γαντζωμένος» στην εξουσία, διότι έτσι «έχασε την εμπιστοσύνη του κόμματός του και της χώρας». «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση» ο επικεφαλής των Συντηρητικών, «που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη 148 βουλευτών στην ψήφο εμπιστοσύνης τον περασμένο μήνα, να ανακτήσει το κύρος του και να ηγηθεί αποτελεσματικά, πράγμα που χρειάζεται η χώρα σε περίοδο οξείας εθνικής κρίσης», συνεχίζει το κείμενο.

«Κάθε μέρα που παραμένει, βαθαίνει την αίσθηση του χάους. Για το καλό της χώρας, πρέπει να φύγει», καταλήγει το κείμενο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.