Βουλγαρία: Πρόωρες εκλογές στις 2 Οκτώβριου

©Twitter- President.bg

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, ανακοίνωσε πως στις 2 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Μέσα σε δύο χρόνια η Βουλγαρία ετοιμάζεται για τις τέταρτες εκλογές, μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού του μεταρρυθμιστή πρωθυπουργού Κίριλ Πέτκοφ.

Ο πρώην Υπουργός Εργασίας Γκάλαμπ Ντόνεφ ορίστηκε από τον Ράντεφ επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης, με τη χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό. Ακόμη, υπάρχει ανησυχία για την παροχή αερίου και άλλες συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο θα ασκεί καθήκοντα από τις 2 Αυγούστου έως τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά τις πρόωρες εκλογές.

Το υπουργικό συμβούλιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναμένεται να έχει μια πιο ήπια γραμμή απέναντι στη Μόσχα, κάτι που μπορεί να περιλαμβάνει και προσπάθειες για επανάληψη των εισαγωγών ρωσικού αερίου. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση Πετκόφ απέλασε 70 Ρώσους διπλωμάτες εν μέσω ανησυχιών περί κατασκοπείας.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως από τις κάλπες θα προκύψει ακόμα ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο, με το κεντρώο κόμμα «PP» του Πετκόφ να κοντράρεται με κεντροδεξιό κόμμα «GERB» του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.