Βουδαπέστη: Δεσμεύεται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για να αρθεί το πάγωμα της εκταμίευσης 7,5 δισ ευρώ

©Navracsics Tibor – Facebook

Η Ουγγαρία δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε προς την Κομισιόν ώστε να αρθεί το πάγωμα της εκταμίευσης 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης της Ουγγαρίας, Τίμπορ Νάβρατσικς, εξέφρασε την ελπίδα τα μέτρα που θα λάβει η Ουγγαρία να επαρκούν ώστε να πείσουν την Κομισιόν.

«Η Ουγγαρία έχει δεσμευτεί να ενημερώσει την Επιτροπή για την εφαρμογή των μέτρων για την διαχείριση της κατάστασης έως τις 19 Νοεμβρίου. Θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση και θα ενεργήσουμε ανάλογα», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τον Οικονομικό Προγραμματισμό και τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν ανακοινώνοντας ότι η Κομισιόν θα προτείνει το πάγωμα της εκταμίευσης.

«Η σημερινή απόφαση είναι μια σαφής ένδειξη της αποφασιστικότητας της Κομισιόν να προστατεύσει τον προϋπολογισμό της ΕΕ και να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στην διάθεσή της για να διασφαλίσει αυτόν τον σημαντικό στόχο», είπε ο ίδιος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ασκήσει κριτική για την εκτεταμένη διαφθορά στην Ουγγαρία. Τα 7,5 δισ αντιστοιχούν στο 5% του εκτιμώμενου ΑΕΠ για το 2022 της χώρας. Οι χώρες μέλη της ΕΕ έχουν περιθώριο έως και τρεις μήνες για να αποφασίσουν.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.