Βασίλισσα Ελισάβετ: Ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα στο Ουέστμινστερ

©EPA/Corporal Nathan GM Tanuku, RLC / British Army

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ μεταφέρεται σήμερα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ -πάνω σε κιλλίβαντα – στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Το φέρετρό της θα τοποθετηθεί στην κεντρική αίθουσα του Ουέστμινστερ για λαϊκό προσκύνημα, το οποίο θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Το βράδυ της Τρίτης 13/9, η σορός της βασίλισσας πέρασε τις πύλες των Ανακτόρων.

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συρρεύσουν στο κέντρο του Λονδίνου για την πομπή, Πολλοί περισσότεροι αναμένεται να προσπαθήσουν να πουν το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα, στο Ουέστμινστερ.

Ο βρετανικός Τύπος αναφέρεται σε έως και 750.000 που αναμένεται να σχηματίσουν ουρά 10 χιλιομέτρων. Στη Σκωτία 33.000 άνθρωποι αποχαιρέτισαν τη βασίλισσά τους στον καθεδρικό του Εδιμβούργου. «Αναμένουμε τεράστια ουρά αναμονής από αύριο το πρωί», δήλωσε ένας φρουρός ασφαλείας κοντλα στο Ουέστμινστερ. «Πρόκειται για την ηρεμία πριν από την καταιγίδα!», πρόσθεσε. «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο (…) το αισθανόμαστε ότι έρχεται και θα είναι τεράστιο», σημείωσε.

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Πρίγκιπας Χάρι θα περπατήσουν μαζί στην πομπή, μαζί με τον βασιλιά Κάρολο. Στην πομπή θα περπατήσουν και τα τρία αδέλφια του βασιλιά, η Πριγκίπισσα Άννα, ο Πρίγκιπας Άντριου και ο Πρίγκιπας Έντουαρντ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.