Βασίλισσα Ελισάβετ: Στην κρύπτη του κάστρου του Ουίνσδορ η σορός – Δείτε βίντεο

©EPA/PO Phot Dave Jenkins/BRITISH MINISTRY OF DEFENCE/HANDOUT MANDATORY CREDIT: MOD/CROWN COPYRIGHT HANDOUT

Τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ αποχαιρέτησαν οι Βρετανοί, σε μια ιστορική τελετή, που ξεκίνησε στο Λονδίνο και ολοκληρώθηκε στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Στην κρύπτη που βρίσκεται στο παρεκκλήσι του κάστρου του Ουίνδσορ τοποθετήθηκε το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Λίγο νωρίτερα, αφαιρέθηκαν από το φέρετρο το στέμμα, το σκήπτρο και η σφαίρα. Tο φέρετρο βυθίστηκε στην κρύπτη, όπως έγινε πέρυσι και με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Στο βασιλικό τάφο αναπαύονται επίσης οι γονείς της και η αδελφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα

Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο. Η βασίλισσα ανταφιάστηκε 21:30 σε ιδιωτική τελετή, παρουσία μελών της βασιλικής οικογένειας, μαζί και με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Τα ανάκτορα δεν ανακοίνωσαν τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης τελετής, κάνοντας λόγο για μια «ιδιωτική στιγμή».

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που είσαι ξανά μαζί με τον παππού. Αντίο, αγαπημένη μας γιαγιά, ήταν τιμή μας που ήμασταν εγγονές σου και είμαστε πολύ υπερήφανε για σένα», είπαν οι εγγονές της, πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία.

Δείτε εικόνα:

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι προηγήθηκε η τελετή της νεκρώσιμης ακολουθίας της βασίλισσας Ελισάβετ στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

Εκεί παρέστη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σε δήλωσή της, για την απώλεια της Βασίλισσας Ελισάβετ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε:

«Η Βασίλισσα Ελισάβετ, κατά τη διάρκεια της μακράς της θητείας, υπηρέτησε την πατρίδα της με υποδειγματική αφοσίωση.

Εξασφάλισε τη σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και εδραίωσε τις σχέσεις του με την Κοινοπολιτεία και τον υπόλοιπο κόσμο, αποτελώντας το σημείο αναφοράς στην πορεία της χώρας της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα.

Τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού, που βλέπουμε έκδηλα από τον βρετανικό λαό στους δρόμους του Λονδίνου, θα την συνοδεύουν για πάντα».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.