Βασίλισσα Ελισάβετ: 24 ώρες αναμονή για προσκύνημα στη σορό της

EPA/OLIVIER HOSLET

Αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του οποίου οι πολίτες μπορούν να προσκυνήσουν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί απαθανατίζουν ιδιαίτερα φορτισμένες στιγμές με ανθρώπους συγκινημένους να περιμένουν όσο χρειαστεί, να κλαίνε, να υποκλίνονται και να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στην Ελισάβετ για τα 70 χρόνια υπηρεσίας της.

Η ουρά για το Αββαείο του Γουέστμινστερ άνοιξε ξανά στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής (16/9). Είχε προηγηθεί παύση για περισσότερες από επτά ώρες. Λίγο πριν το κλείσιμο, η ουρά έφτανε τα 8 χιλιόμετρα, ενώ η αναμονή ξεπερνούσε τις 14 ώρες. Πλέον, ο εκτιμώμενος χρόνος αναμονής ξεπερνά τις 24.

Χθες το βράδυ έγινε τη «αγρύπνια των πριγκίπων»: τα τέσσερα παιδιά της Ελισάβετ — ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, η Άννα, ο Άντριου και ο Έντουαρντ– πήραν θέσεις γύρω από το φέρετρό της, όπως είχαν κάνει και στο Εδιμβούργο.

Τα οκτώ εγγόνια της βασίλισσας – ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Χάρι – θα παρευρεθούν σήμερα για να προσκυνήσουν το φέρετρό της.

Στην ουρά για 13 ώρες περίμενε χθες ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, για το «ύστατο χαίρε» στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο διάσημος πρώην ποδοσφαιριστής, όπως δήλωσε στο Skynews, περίμενε περίπου 13 ώρες στην ουρά για να φτάσει στην παλαιότερη αίθουσα του παλατιού του Ουέστμιστερ.

Ντυμένος στα μαύρα, έσκυψε το κεφάλι του και κοίταξε το πάτωμα, θέλοντας να δείξει τον σεβασμό του προς τη βασίλισσα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.