Τζόνσον: Παραιτείται μέσα στην ημέρα – Αναμένεται διάγγελμα

©EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να κάνει διάγγελμα προς τους πολίτες σήμερα, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο Μπόρις Τζόνσον θα παραιτηθεί σήμερα από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος», σχολίασε ο πολιτικός αναλυτής του BBC Κρις Μέισον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραιτείται, ανέφερε νωρίτερα η βρετανική εφημερίδα Mirror, επικαλούμενη μέλη του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ. Το ίδιο ανέφερε και δημοσιογράφος του ITV. Την είδηση ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραιτείται μετέδωσε νωρίτερα και το BBC.

Ήδη περισσότεροι από 40 υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει την παραίτησή τους.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι χθες, ο βρετανός πρωθυπουργός έδειχνε πως ήθελε να παραμείνει στη θέση του, με την κατάσταση, πάντως, να φαίνεται πως άλλαξε σήμερα. Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες ότι «φυσικά» θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός, εν μέσω μπαράζ παραιτήσεων υπουργών και στελεχών της κυβέρνησής του.

Σε ερώτηση εάν θα εξακολουθεί να είναι αύριο (σ.σ. σήμερα) πρωθυπουργός, ο Τζόνσον απάντησε: «Φυσικά». Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα δεν θέλει οι πολιτικοί να «εμπλέκονται σε ψηφοθηρία», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν χρειαζόταν άδεια από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τη διεξαγωγή εκλογών.

«Δεν νομίζω ότι κανένας σε αυτή τη χώρα θέλει οι πολιτικοί να συμμετέχουν σε ψηφοθηρία», είπε ο Τζόνσον. «Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους ψηφοφόρους μας και να αντιμετωπίζουμε ζητήματα που τους ενδιαφέρουν».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.