Τζόνσον: Δεσμεύθηκε να «συνεχίσει τη δουλειά»

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο Μπόρις Τζόνσον θα συναντηθεί με υπουργούς του, δεσμευόμενος να «συνεχίσει τη δουλειά».

«Αυτή είναι μία κυβέρνηση που φέρνει αποτελέσματα στα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους ανθρώπους αυτής της χώρας», ανέφερε ο Τζόνσον. «Είμαστε στο πλευρό του σκληρά εργαζόμενου βρετανικού λαού και θα συνεχίσουμε τη δουλειά», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το πλάνο του για, περιλαμβανομένων μέτρων για τη μείωση του κόστους της φροντίδας των παιδιών.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζόνσον κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης με 211 ψήφους υπέρ του έναντι 148, κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Μπορώ να ανακοινώσω ότι το κοινοβουλευτικό κόμμα έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό», δήλωσε ο Sir Graham Brady,  πρόεδρος της Επιτροπής 1922, κατά τη διάρκεια της γνωστοποίησης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ακούστηκαν χειροκροτήματα από τους υποστηρικτές του πρωθυπουργού. Το γεγονός, βέβαια, πως σχεδόν το 40% των βουλευτών των Συντηρητικών δεν επιθυμεί την παραμονή Τζόνσον προοικονομεί εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές. «Ακόμα κι αν ο πρωθυπουργός επιβιώσει τη Δευτέρα το απόγευμα, η πτώση της δημοτικότητάς του ήταν αξιοσημείωτη», σημείωσε νωρίτερα σε ανάλυσή του ο Guardian.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συντηρητικού Κόμματος, δεν μπορεί να υποβληθεί ξανά πρόταση μομφής κατά του εκάστοτε ηγέτη για διάστημα 12 μηνών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.