Τζόνσον: Ανέλαβε την ευθύνη για το Partygate

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι αναλαμβάνει «ακέραια την ευθύνη» για τις παραβιάσεις του lockdown με την οργάνωση των πάρτι.

«Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη όλων όσων συνέβησαν υπό την ηγεσία μου», δήλωσε στην Βουλή των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον παρέλαβε την έκθεση της έρευνας για τα κατά παραβίαση των κανόνων του lockdown πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ. «Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι η Σου Γκρέι παρέδωσε την τελική έκθεση στον πρωθυπουργό», ανακοίνωσε νωρίτερα εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Τζορτζ Γιούστις, δήλωσε νωρίτερα ότι η αστυνομία έχει ήδη ερευνήσει όλα τα περιστατικά στην Ντάουνιγνκ Στριτ. «Επέβαλαν πρόστιμο στον πρωθυπουργό για ένα από τα περιστατικά αυτά όπου παρευρέθηκε. Πλήρωσε το πρόστιμο», δήλωσε. «Ζήτησε συγγνώμη…Αρα, είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να προκύψει κάτι καινούργιο από το πόρισμα αυτό, εκτός επιπλέον λεπτομερειών, αλλά…φυσικά θα το κοιτάξουμε», τόνισε ο ίδιος.

Η δημοσίευση των στοιχείων για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ ανάγκασαν τον Μπόρις Τζόνσον να να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ωστόσο, δεν κατάφερε να σταματήσει τις φωνές όσων ζητούν την παραίτησή του.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.