Τζεοάνα: Πεπεισμένος για συναίνεση για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

©Mircea Geoana – Twitter

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του NATO, Μίρτσεα Τζεοάνα, δήλωσε σίγουρος πως οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο NATO μπορούν να ξεπεραστούν.

«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος και εξέφρασε ανησυχίες που αντιμετωπίζονται μεταξύ φίλων και συμμάχων», δήλωσε ο Μίρτσεα Τζεοάνα. «Είμαι πεπεισμένος ότι αν οι χώρες αυτές αποφασίσουν να επιδιώξουν ένταξη στο NATO, θα μπορέσουμε να τις υποδεχθούμε, να βρούμε όλες τις συνθήκες για να επιτευχθεί συναίνεση», είπε, ολοκληρώνοντας.

Υπενθυμίζεται πως «η Φινλανδία πρέπει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ» δήλωσαν ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο και η πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν σε κοινή δήλωσή τους την Πέμπτη.

«Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ασφάλεια της Φινλανδίας. Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Φινλανδία θα ενίσχυε ολόκληρη την αμυντική συμμαχία. Η Φινλανδία πρέπει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς καθυστέρηση. Ελπίζουμε ότι τα εθνικά βήματα χρειάζονται ακόμη για να η λήψη αυτής της απόφασης θα ληφθεί γρήγορα εντός των επόμενων ημερών», αναφέρεται στην κοινή τους δήλωση.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.