Twitter: Αναβολή στη δίκη για να βρει ο Μασκ τα κεφάλαια χρηματοδότησης της εξαγοράς

©EPA

Δικαστής στο Ντέλαγουερ διέταξε να αναβληθεί η εκδίκαση των αγωγών της Twitter Inc κατά του Ίλον Μασκ, προκειμένου ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας να έχει τον απαραίτητο χρόνο για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της συμφωνίας εξαγοράς.

Η δικαστική διαδικασία αναβλήθηκε για την 28η Οκτωβρίου στις 17:00 το απόγευμα (ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ) προκειμένου ο Μασκ να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία.

Η δικαστής Καθαλίν ΜακΚόρμικ δήλωσε ότι αν η συμφωνία δεν κλείσει εντός της προθεσμίας που έχει δώσει η ίδια, οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί της, ώστε να προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεση για το Νοέμβριο.

Οι επενδυτές φέρονται να έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι η δικαστική απόφαση θα τερματίσει αρκετές ημέρες σύγχυσης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μασκ, οι τράπεζες συνεργάζονται για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας. Η Twitter και ο Μασκ θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους την επόμενη εβδομάδα.

Οι μεγάλες τράπεζες που δεσμεύτηκαν για τη χρηματοδότηση ποσού 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή ποσοστού 28% της συμφωνίας μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με σημαντικές απώλειες, εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων. «Υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα σχετικά με την πραγματική ικανότητα του Μασκ να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία εξαγοράς», δήλωσε ο Ράντι Φρέντερικ διευθυντής εμπορίας παραγώγων (Schwab Center).

«Η χρηματοδότηση θα ολοκληρωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πρόκειται για τη διαπραγμάτευση των όρων στο στάδιο αυτό», δήλωσε ο Ρόμπερτ Γκίλιλαντ διευθυντής στην Concenture Wealth Management.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.