Τσελίκ: Να χρησιμοποιεί προσεκτική γλώσσα για τα δικαιώματα της Τουρκίας η Ελλάδα

©Ömer Çelik – Twitter

Ο εκπρόσωπος του κυβερώντος κόμματος AK, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Ο Τσελίκ τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να προσέχει τα λόγια της όταν αναφέρεται στα δικαιώματα της Τουρκίας.

«Οι δηλώσεις της Ελλάδας για την Τουρκία και τον πρόεδρό μας είναι απαράδεκτες. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα, διαμαρτυρόμενη για την Τουρκία σε άλλες χώρες. Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στη «Γαλάζια Πατρίδα» μας βασίζονται στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στο νόμο. Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει προσεκτική γλώσσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. 

Η Ελλάδα πρέπει να αξιολογήσει τι περιμένουν οι άλλες χώρες σε αντάλλαγμα για τη στήριξη που της δίνουν και να καταλάβει ότι ο πιο αξιόπιστος τρόπος είναι να λύσει τα προβλήματα στο τραπέζι με την Τουρκία. Η Ελλάδα προτιμά τον παράνομο τρόπο, με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών. Αυτός είναι ένας αδιέξοδος δρόμος», σημείωσε ο Τσελίκ.

Τσελίκ: Δεν γίνεται να μας απειλείτε μέσω τρίτων χωρών

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, είχε τονίσει πως υπήρξαν απειλές κατά της χώρας του κατά τη διάρκεια της παρουσίας του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε εδώ και συναντήθηκε με τον πρόεδρό μας, λέγοντας “μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα των δύο γειτόνων”. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για συμφωνία. Στη συνέχεια, όμως, διαμαρτυρήθηκε για την Τουρκία στο αμερικανικό Κογκρέσο λέγοντας ‘Μην δίνετε F-16», υπογράμμισε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.