Τσελίκ: «Η Ελλάδα βασανίζει πρόσφυγες»

©Ömer Çelik – Twitter

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, κατηγόρησε την Ελλάδα για απάνθρωπη συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες και μετανάστες.

«Ενώ ο πρόεδρος μας έκανε έκκληση στην Ευρώπη και στον ΟΗΕ, για να μην πεθαίνουν τα παιδιά στη Μεσόγειο. Υπάρχουν δυο λόγοι του θανάτου των παιδιών στη Μεσόγειο. Ο ένας είναι το καθεστώς Άσαντ που προσπαθεί να τους σκοτώσει μαζί με τις οικογένειες τους. Ο δεύτερος λόγος είναι η Ελλάδα που σουβλίζει τα φουσκωτά τους. Η Ελλάδα που τους ξεγυμνώνει, τους κλέβει τα χρήματα και τους βασανίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά

Παράλληλα, ο Ερντογάν πάντως επιμένει στο όραμα της τουρκικής αυτοκρατορίας «Άλλα είναι τα σύνορα του κράτους μας, κι εντελώς άλλα είναι τα σύνορα της καρδιάς του λαού μας. Τα σύνορα του κράτους μας εκτείνονται απο την Ανατολή στη Δύση, απο την Αδριανούπολη στην πόλη του Καρς απο τον βορρά στο νότο, απο τη Σινώπη μέχρι και το Χατάι. Όμως τα σύνορα της καρδιάς του λαού μας βήμα βήμα φτάνουν απο την Ευρώπη μέχρι και στο πιο ακραίο σημείο της Ασίας, όπως απο τη Σιβηρία μέχρι και τα βάθη της Αφρικής, ξεπερνούν τους ωκεανούς και φτάνουν μέχρι και την Αμερική», σημείωσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.