Τσαβούσογλου: Θετικά μηνύματα από το Κογκρέσο για τα F-16

©EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε σχετικά με το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την αγορά ανανεωμένων F-16.

Ο Τσαβούσογλου και για τα F-16, λέγοντας: «Η διαδικασία για τα F-16 συνεχίζει να εξελίσσεται κανονικά και το Κογκρέσο έστειλε θετικά μηνύματα. Έχουμε ζητήσει την άρση των αμυντικών περιορισμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα συνεχίσουμε να το απαιτούμε». Μάλιστα, τόνισε πως σκοπεύουν να συνεργαστούν με το Ισραήλ για να ορίσουν έναν εκπρόσωπο στις συνομιλίες.

Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου στάθηκε στην αυριανή συνάντηση αντιπροσώπων της Τουρκίας με την πλευρά της Φινλανδίας και της Σουηδίας με κεντρικό θέμα την είσοδο των σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

«Η Φινλανδία και η Σουηδία θέλησαν να στείλουν αντιπροσωπεία και ο πρόεδρός μας αποδέχθηκε αυτή την πρόταση, λέγοντας ότι “η προτεραιότητά μας είναι πάντα η διπλωματία”», δήλωσε.

«Η τουρκική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα θα προβεί σήμερα σε εσωτερική αξιολόγηση. Ποια είναι τα αιτήματά μας, τι είδους οργάνωση είναι το YPG, ενώ ετοιμάζουμε έγγραφα σχετικά με αυτά. Η άρση του εμπάργκο στην άμυνα θα είναι μεταξύ των αιτημάτων μας. Περιμένουμε συγκεκριμένα βήματα, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με ευχές» ανέφερε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.