Τσαβούσογλου σε ΝΑΤΟ: «Πού ήσασταν όταν η Ελλάδα εμπόδιζε την ένταξη της “Μακεδονίας”»

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε νέες του δηλώσεις αναφέρθηκε στην αρνητική στάση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία δέχεται πιέσεις προκειμένου να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της και να επιτρέψει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Εμείς δεν λέμε όπως κάποιες χώρες, σαν την Ελλάδα στην Μακεδονία, άλλαξε το όνομά σου. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για ένα έθνος να αλλάξει το όνομά του, ξέρετε; Όταν η Ελλάδα είχε αυτή την κακομαθημένη συμπεριφορά για 12 χρόνια και εμπόδιζε την ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ, που ήσασταν;», δήλωσε σε κομματική συγκέντρωση ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως, μετά από πρόσκληση του ΓΓ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ανώτεροι αξιωματούχοι της Τουρκίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας συναντήθηκαν τη Δευτέρα με ανώτερους αξιωματούχους του οργανισμού στην έδρα του στις Βρυξέλλες.

Αν και διπλωματικές πηγές θεωρούν ως θετικό το γεγονός ότι η Αγκυρα δέχτηκε να συμμετάσχει σε αυτήν τη διαπραγμάτευση, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.