Τσαβούσογλου «Να απαντηθούν και οι ανησυχίες της Τουρκίας»

©EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανέλαβε απόψε ότι η χώρα του έχει ανησυχίες για την ασφάλειά της.

Ο λόγος των ανησυχιών της Τουρκίας, κατά τον ίδιο, είναι πως η Σουηδία και η Φινλανδία παρέχουν υποστήριξη σε «τρομοκρατικές οργανώσεις». Για αυτό τον λόγο, η Άγκυρα είναι αντίθετη ως προς την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, εξήγησε.

Πρόσθεσε πως κατανοεί τις ανησυχίες Σουηδίας και Φινλανδίας, αλλά «θα πρέπει να απαντηθούν και οι ανησυχίες της Τουρκίας».

Τουρκία: «Αδύνατη η διεύρυνση του ΝΑΤΟ αν δεν εκπληρωθούν οι προσδοκίες μας»

Οι υποψηφιότητες της Φινλανδίας και της Σουηδίας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ θα προχωρήσουν μόνο εάν ληφθούν μέτρα για να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους των δύο χωρών.

«Υπογραμμίστηκε ότι αν δεν εκπληρωθούν οι προσδοκίες της Τουρκίας, η πρόοδος της διαδικασίας δεν θα είναι δυνατή» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Ερντογάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον τερματισμό του με διπλωματικά μέσα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.