Τσαβούσογλου: Aμφισβητεί ξανά την κυριαρχία ελληνικών νησιών

©EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών έθεσε εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu, ο Τσαβούσογλου έκανε λόγο για παραβίαση του καθεστώτος των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από την Ελλάδα. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως ότι αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά, «θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Τουρκία τερματίζει τον κοινό μηχανισμό με την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για επιθετική ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα θέσουμε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος χθες στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως θα ενημερώσει «για την πρόσφατη έντονη προκλητικότητα της Τουρκίας, τις επιπτώσεις που αυτή έχει στην σταθερότητα της ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και με αποφασιστικότητα.

Είμαστε μια χώρα που έχει το διεθνές δίκιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και έχουμε επενδύσει ακόμα περισσότερο στην αποτρεπτική μας Δυνατότητα ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.