Τρία νέα φορτία με σιτηρά αναχώρησαν σήμερα από την Ουκρανία

©unsplash

Τρία νέα φορτία με ουκρανικά σιτηρά αναχώρησαν σήμερα από λιμάνια της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Συγκεκριμένα, τρία νέα φορτία δημητριακών αναχώρησαν σήμερα το πρωί από την Ουκρανία και ένα άλλο πλοίο κατευθύνεται προς τις ουκρανικές ακτές κενό, στο πλαίσιο σειράς τακτικών δρομολογίων για τον ανεφοδιασμό των αγορών αγροτικών προϊόντων, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Τα τρία πλοία που αναχώρησαν από την Ουκρανία σήμερα είναι φορτωμένα με αραβόσιτο και κατευθύνονται προς την Ιρλανδία, την Αγγλία και την Τουρκία.

Το Navistar με σημαία Παναμά αναχώρησε από την Οδησσό για την Ιρλανδία με 33.000 τόνους αραβοσίτου, το Rojen που φέρει τη σημαία της Μάλτας κατευθύνεται προς την Αγγλία από το Τσερνομόρσκ με 13.000 τόνους.

Τέλος το τουρκικό φορτηγό πλοίο Polarnet, που βρισκόταν στο Τσερνομόρσκ, κατευθύνεται προς το Καρασού, τουρκικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, με 12.000 τόνους αραβοσίτου.

Παράλληλα, το φορτηγό πλοίο Fulmar με σημαία των Μπαρμπέιντος κατευθύνεται προς το λιμάνι του Τσερνομόρσκ για να φορτώσει δημητριακά, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο. Το τελευταίο πλοίο «θα επιθεωρηθεί από την κοινή ομάδα επιθεώρησης βόρεια της Κωνσταντινούπολης» πριν φθάσει στο Καρασού, διευκρίνισε το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται πως τα πλοία παρακολουθούνται από το Κέντρο Κοινού Συντονισμού που δημιουργήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της διεθνούς συμφωνίας που υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε με ανάρτησή του στο Twitter πως «η ομάδα του Κέντρου Κοινού Συντονισμού τελείωσε την επιθεώρηση του Fulmar, το οποίο θα φορτώσει στο ουκρανικό λιμάνι Τσερνομόρσκ».

Τις επιθεωρήσεις των φορτιών έχει ζητήσει η Ρωσία η οποία θέλει να βεβαιωθεί ότι τα πλοία δεν μεταφέρουν οτιδήποτε άλλο πέρα από τα εγκεκριμένα φορτία δημητριακών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.