Τρας: Αύριο η ανακοίνωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους ζωής

©EPA/NEIL HALL

Αύριο αναμένεται η ανακοίνωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους ζωής από τη Λιζ Τρας.

«Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα μας δυσκολεύονται με το κόστος ζωής και παλεύουν με τους λογαριασμούς ενέργειας… Αυτός είναι ο λόγος που, ως πρωθυπουργός, θα αναλάβω άμεσα δράση. Για να βοηθήσω τους ανθρώπους με το κόστος των λογαριασμών ενέργειας τους», δήλωσε μεταξύ άλλων η Λιζ Τρας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Όπως σημείωσε, το σχετικό πακέτο μέτρων θα το ανακοινώσει αύριο εντός της βουλής. Στα μέτρα πιθανότατα θα προβλέπεται και πάγωμα των λογαριασμών ενέργειας.

Από την 1η Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο να αυξηθούν οι τιμές του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου κατά 80%. Το πακέτο μέτρων εκτιμάται ότι θα στοιχίσει στο βρετανικό κράτος πάνω από 120 δισ. ευρώ, ποσό που η κυβέρνηση θα καλύψει με πρόσθετο δανεισμό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σερ Κιρ Στάρμερ, ζήτησε «περισσότερη δικαιοσύνη στις φορολογικές περικοπές». Υποστήριξε πως η Λιζ Τρας έχει επιλέξει να μειώσει τους φόρους στις τράπεζες, σημειώνοντας πως οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας εκτιμάται ότι θα αποκομίσουν 170 δισ. στερλίνες υπερκέρδη τα επόμενα δύο χρόνια. «Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν την αύξηση του κόστους ζωής», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σερ Στάρμερ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.