Τραμπ: Αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα της εισαγγελίας για τα ακίνητά του

©EUROKINISSI/NATO

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα της γενικής εισαγγελέως της Πολιτείας Νέας Υόρκης σχετικά με τα ακίνητά του.

Όπως εξήγησε ο Τραμπ, επικαλέστηκε την Πέμπτη Τροποποίηση του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε έναν πολίτη να μην καταθέσει κάτι που θα μπορούσε να τον ενοχοποιήσει.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2019 και αφορά το αν το Trump Organization διόγκωσε τεχνητά τιμές ακινήτων για να διεκδικήσει φοροελαφρύνσεις. Ο ίδιος επιθύμησε να καθυστερήσει η διαδικασία.

Ο Τραμπ έκανε λόγο για «πανάκριβο κυνήγι μαγισσών σε βάρος του» Ο ίδιος «επιτίθεται» στη γενική εισαγγελέα, Λετίτσια Τζέιμς, και στα ΜΜΕ, ενώ αναφέρεται στην έρευνα που έγινε στην κατοικία του στη Φλόριντα.

«Με ρώτησαν κάποτε, “αν είσαι αθώος, γιατί επικαλείσαι την Πέμπτη Τροποποίηση;”», αναφέρει στη δήλωση. Όταν όλος ο περίγυρός του είναι στο επίκεντρο ενός «αβάσιμου και πολιτικά υποκινούμενου κυνηγιού μαγισσών από δικηγόρους, εισαγγελείς και ΜΜΕ που μεταδίδουν fake news, οπότε δεν έχεις επιλογή», προσθέτει.

Ο Τραμπ αναφέρει ότι «η εισβολή του FBI στο Μαρ-α-Λάγκο, μόλις δύο ημέρες πριν από αυτή την κατάθεση, έδιωξε κάθε αβεβαιότητα. Δεν είχα άλλη επιλογή, γιατί αυτή η διακυβέρνηση και πολλοί εισαγγελείς σε αυτή τη χώρα έχουν ξεπεράσει κάθε ηθικό όριο ευπρέπειας».

Καταλήγει λέγοντας ότι για αυτούς τους λόγους επικαλέστηκε την Τροποποίηση, «με το δικαίωμα και το προνόμιο που έχει κάθε πολίτης βάσει του Αμερικανικού Συντάγματος»

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.